Providing a new entrance, courtyard and purpose-built gallery for temporary exhibitions, the Exhibition Road Quarter showcases the best of contemporary design, as well as celebrating the beauty of the V&A’s existing building.

 

Stirling Prize-winning architect Amanda Levete and her firm AL_A designed the new a new porcelain-tiled Seckler courtyard, entrance and underground exhibition hall at the Victoria and Albert Museum. 

The V&A Exhibition Road Quarter comprises an alternative entrance to the museum, as well as extra gallery space and a courtyard.

The £54.5 million scheme by Levete's London based firm, completed June 2017, provides 6,400 square metres of extra space for the museum. It is the largest expansion at the museum in over 100 years and forms part of its Future Plan project, which has seen two-thirds of the V&A's public spaces overhauled in the last 15 years.

 

 
_MG_3417.JPG
IMG_0613.JPG
Stockholm02.jpg